sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Myllärin rouheiset sämpylät

Hyviä perussämpylöitä. Ihana äitienpäiväaamupala syntyi tuoreista sämpylöistä, pekonista ja juustoisista kasvispihveistä.



Ainekset:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl sokeria
½ rkl suolaa
50 g voita
12 dl sämpyläjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppupuolella. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin tai liinan alla (n. 30 minuuttia).

Leivo taikinasta pyöreitä tai pitkiä sämpylöitä ja kohota ne pellillä hyvin liinalla tai muovilla peitettynä. Kostuta sämpylät vedellä juuri ennen paistoa. Kostutetut sämpylät voi koristella esimerkiksi unikon- tai pellavansiemenillä. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti