Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin couscousia
ruoanlaitossa. Mutta ei taatusti viimeinen. En ole ikinä oikein tykännyt
couscousista, se on ollut kylmää, paakkuista, ei-minkäänmakuista mössöä. Mutta
hyvien ainesten seurassa hyvin maustettuna se voi näköjään olla oikein hyvää.
Ainekset:
3 maustamatonta broilerin rintafileetä
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl pestokastiketta
2 dl vettä
2 dl couscousia
½ tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
250 g kirsikkatomaatteja
1 paprika
mustapippuria
3 kevätsipulia
1 ruukku basilikaa
80 g fetaa
½ dl seesaminsiemeniä
Paloittele broilerinfileet. Paista lihat kypsiksi pannulla
tilkassa (1 rkl) oliiviöljyä. Sekoita pesto broilerin joukkoon ja jätä
jäähtymään. Pyörittele paloitellut paprikat ruokalusikallisessa oliiviöljyä,
mausta ripauksella mustapippuria ja laita muutamaksi minuutiksi uuniin
grillivastuksen alle 200 asteeseen.
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Nosta kattila liedeltä,
mausta suolalla ja lisää couscous. Peitä kannella ja anna hautua viisi
minuuttia. Sekoittele kypsä couscous irtonaiseksi haarukalla ja valuta joukkoon
sitruunamehu.
Huuhdo ja puolita tomaatit. Viipaloi kevätsipulit ja riivi
basilikasta lehdet. Kuutioi feta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti