tiistai 3. toukokuuta 2016

Pollo Don Corleone

Ohjeeseen kuului pari desiä punaviiniä. Minä en tykkää käyttää viiniä ruoanlaitossa, siitä tulee aina mielestäni kitkerä maku. Korvasin punaviinidesit parilla ruokalusikallisella balsamiviinietikkaa. Eikä ollut ollenkaan huono valinta.



Ainekset:
4 broilerinfilettä
60 g parmesaania
suolaa
valkopippuria
200 g tagliatelle-pastaa
100 g aurinkokuivattua tomaattia
2 salottisipulia
½ litraa kanalientä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
1 rkl Maizenaa

Kastike: Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna salottisipulit ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota sipulia ja tomaatteja oliiviöljyssä kattilassa ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Sekoita, jotta seos ei pala pohjaan. Sipulit saavat pehmetä mutta eivät ruskistua. Lisää kanaliemi ja balsamiviinietikka ja keitä, kunnes kastiketta on jäljellä puolet. Suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetulla Maizenalla ja mausta mustapippurilla. Pidä kastike lämpimänä.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pane broilerinfileet uuninkestävään vuokaan, mausta suolalla ja valkopippurilla ja höylää parmesaanista lastuja fileiden peitoksi. Kypsennä fileitä uunissa n. 10 minuuttia.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele lautasille ensin kastike ja sitten pasta. Asettele päällimmäiseksi broilerin rintafileet, jotka on leikattu viistoon 5-6 osaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti