tiistai 24. toukokuuta 2016

Puolukka-valkosuklaamuffinssit

Puolukoita on vieläkin viime vuodelta pakkasessa. Olen jo pitkään halunnut kokeilla puolukka-valkosuklaakakkua, mutta nytkään ei aika ihan riittänyt siihen. Siispä pikaversio kakusta – puolukka-valkosuklaamuffinssit. Näiden on pakko olla hyviä.



Ainekset:
150 g voita
3 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl piimää
2 dl puolukoita
100 g valkosuklaata

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös voisula, piimä, puolukat ja valkosuklaarouhe. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla vähän reilut 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti