Tätä ei oikein muuten voi kuvata, kuin sanomalla että ”törkeen
hyvää”. Marenkikuorrutuksen kanssa ei kaipaa vaniljakastiketta. Vanha resepti
Keittotaito –kirjasta, ajalta jolloin raparperiä kutsuttiin eksoottisesti
rabarberiksi. Uunin lämpötiloja ei luonnollisesti ole alkuperäisessä reseptissä
mainittu, joten kirjoitin itselleni ylös reseptin loppuun paistolämpötilan ja muutaman
muunkin asian.
Ainekset:
200 g vehnäjauhoja
1 muna
25 g sokeria
100 g voita
1 rkl vettä
2 tl leivinjauhetta
¼ kg tuoreita rabarbereja
3 dl sokeria (käytin 1,5 dl)
Koristamiseen:
3 munanvalkuaista (käytin 2)
6 rkl sokeria (käytin 4)
Valmistetaan murotaikina, kaulitaan se aivan ohueksi ja ohut
paistosvuoka sisustetaan sillä.
Rabarberit pestään, leikellään pieniin palasiin, pannaan
murotaikinalle ja sokeri kaadetaan niiden päälle. Jäljellä olevasta
murotaikinasta tehdään ohut tankoverkko hyveen koristukseksi. Hyve kypsennetään
uunissa.
Munanvalkuaiset vatkataan vaahdoksi, sokeri pannaan
varovasti joukkoon ja hyve koristetaan tällä. Vuoka pannaan haaleaan uuniin,
jossa se saa olla, kunnes munanvalkuainen on hyytynyt kauniin
vaaleanrusahtavaksi.
Omat lisäohjeet.:
Vaahdota ensin keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
Lisää sitten jauhot (joihin on sekoitettu leivinjauhe) ja viimeiseksi vatkattu
kananmuna sekä vesi.
Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Lisää sitten
raparperit ja sokeri piirakan päälle, ja paista piirakkaa 200 asteessa 20-30
minuuttia. Pohjasta ei riittänyt ristikkoa piirakan päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti