Vappuun kuuluvat ehdottomasti myös munkit. Viime vuosina
olen tehnyt vain munkkirinkilöitä, mutta nyt (pojan toiveesta) valikoimiin
tulevat hillomunkit. Hilloksi ehdottomasti omena-vaniljahilloa. Tällä ohjeella
munkkeja tulee aika paljon, joten osa menee pakkaseen ja jalostetaan myöhemmin
berliininmunkeiksi. Taikina jäi tällä jauhomäärällä aivan liian löysäksi, joten
munkeista tuli epämääräisen muotoisia kun jouduin vaan nostelemaan ne
kökkäreinä ensin jauhotetulle lautaselle ja siitä suoraan pataan. Mutta ei se
makua haitannut. Itse tehdyt munkit lämpimänä, kahvin kanssa nautittuna ovat
ehkä parasta mitä tiedän.
Ainekset:
6 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
1,75 dl sokeria
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1,5 tl kardemummaa
Keittämiseen:
öljyä
Pinnalle:
erikoishienoa sokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola, sokeri,
kardemumma ja munat. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää sitten jauhot
taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä voi. Tarvittaessa lisää jauhoja.
Anna taikinan kohota vähintään tunnin ajan. Muovaa sitten
taikinasta munkkeja tai rinkilöitä. Jos haluat täyttää munkit, tee se vasta
paistamisen jälkeen täytetyllalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti