Wuhuu! Elämäni ensimmäinen onnistunut majoneesi! Aikaisemmat
yritelmät ovat juoksettuneet pahasti, enkä ole vuosikausiin edes yrittänyt.
Kaiken a ja o tässä on kuulemma tasalämpöiset ainekset. Varmimmin onnistuu, kun
kaikki ainekset ovat oikeasti huoneenlämpöisiä (= otettu lämpenemään jo
edellisenä iltana). Kuulemma majoneesin saa onnistumaan myös, jos kaikki
ainekset ovat jääkaappikylmiä. Minä käytin huoneenlämpöisiä, ja majoneesin
koostumus on juuri sopiva ja makukin erinomainen. Ei kannata yrittää tehdä puolta annosta ainesmäärät puolittamalla, sillä silloin majoneesi ei jostain syystä onnistu vaan juoksettuu heti alkuunsa.
Ainekset:
3 dl öljyä
2 munankeltuaista
1 rkl omenasinappia
1 rkl hunajaomenaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sitruunamehua
4 rkl mangososetta
Ota kananmunat, sinappi, öljy ja etikka edellisenä päivänä
pöydälle lämpenemään huoneenlämpöiseksi.
Laita korkeaan ja kapeaan astiaan keltuaiset, sinappi,
sitruunamehu, suola ja etikka. Ota sauvasekoitin ja laita se varovasti astian
pohjalle. Kaada lopuksi öljy varovasti kulhoon. Käynnistä sauvasekoitin ja anna
sen hurista astian pohjalla 15 sekunnin ajan. Ala sitten nostaa sauvasekoitinta
varovasti ylöspäin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti