Täyttävää, mutta ei raskasta. Perunat olisivat ihan
sellaisenaankin maistuvia, vaikka sipsien sijaan naposteltavina.
Ainekset:
400 g naudan ulkofilettä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
merisuolaa
mustapippuria
Salaatti:
500 g perunoita
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
½ dl pinjansiemeniä
100 g salaattisekoitusta (sis. esim. rucolaa)
Leikkaa ulkofilee kahden sentin paksuisiksi pihveiksi.
Kuumenna rasva paistinpannussa. Ruskista pihvejä kuumalla pannulla n. kolme
minuuttia molemmilta puolilta. Pihvin voit kääntää sitten, kun pinta alkaa
tihkua. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääräise pihvit folioon vetäytymään
siksi aikaa, kun valmistat salaatin.
Pese perunat hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Mausta
öljy suolalla ja pyörittele perunat öljyssä. Levitä perunaviipaleet
leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 250-asteisessa uunissa n. 15
minuuttia.
Kaada pihveistä irronnut neste foliosta ja leikkaa pihvit
hyvin ohuiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet kulhoon ja pirskottele joukkoon
balsamiviinietikkaa.
Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Kuori ja halkaise sipuli
ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Paahda pinjansiemeniä hetki pannulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti