sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Pihvisalaatti

Täyttävää, mutta ei raskasta. Perunat olisivat ihan sellaisenaankin maistuvia, vaikka sipsien sijaan naposteltavina.



Ainekset:
400 g naudan ulkofilettä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
merisuolaa
mustapippuria
Salaatti:
500 g perunoita
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
½ dl pinjansiemeniä
100 g salaattisekoitusta (sis. esim. rucolaa)

Leikkaa ulkofilee kahden sentin paksuisiksi pihveiksi. Kuumenna rasva paistinpannussa. Ruskista pihvejä kuumalla pannulla n. kolme minuuttia molemmilta puolilta. Pihvin voit kääntää sitten, kun pinta alkaa tihkua. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääräise pihvit folioon vetäytymään siksi aikaa, kun valmistat salaatin.

Pese perunat hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Mausta öljy suolalla ja pyörittele perunat öljyssä. Levitä perunaviipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Kaada pihveistä irronnut neste foliosta ja leikkaa pihvit hyvin ohuiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet kulhoon ja pirskottele joukkoon balsamiviinietikkaa.

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Paahda pinjansiemeniä hetki pannulla.

Revi salaattisekoitus laakealle tarjoiluvadille. Levitä tomaatit, sipuli-, peruna- ja lihaviipaleet sekä pinjansiemenet salaattisekoituksen päälle. Tarjoa lisäksi vaaleaa leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti