lauantai 28. toukokuuta 2016

Suomalaiset oopperavoileivät

Aika tuhti aamupala. Mureketaikinaa tosiaan kannatti vaivata, siitä tuli mukavan kuohkea.



Mureke:
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja (käytin vehnäjauhoja, kun ei perunajauhoja ollut saatavilla juuri nyt)
1,5 dl lihalientä (laitoin 1 dl kermaviiliä ja ruokalusikallisen kasvisfondia)
2 rkl voita
valkopippuria (käytin mustapippuria, kun ei valkopippuria ollut saatavilla juuri nyt)
suolaa
Lisäksi:
6 viipaletta leipää
6 paistettua kananmunaa

Valmistetaan kuten tavallinen lihamureke. Puulusikalla hierotaan taikina hyvin kuohkeaksi. Vaivattava ainakin 20 minuuttia, jotta se kohoaisi hyvin.

Voileipä: Ohut (½-1 cm), pienenlainen leipäviipale peitetään murekkeella kuten voilla, n. ½-1 cm:n vahvuudelta. Leipä paistetaan runsaassa voissa molemmin puolin sekä asetetaan vadille. Ohukaispannussa paistettu muna pannaan kunkin voileivän päälle.

Tarjotaan lämpimänä ensimmäisenä aamiaisella tai illalla teen kera. Vadille pannaan kakkupaperi tai lautasliina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti