Aika tuhti aamupala. Mureketaikinaa tosiaan kannatti
vaivata, siitä tuli mukavan kuohkea.
Mureke:
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja (käytin vehnäjauhoja, kun ei
perunajauhoja ollut saatavilla juuri nyt)
1,5 dl lihalientä (laitoin 1 dl kermaviiliä ja ruokalusikallisen
kasvisfondia)
2 rkl voita
valkopippuria (käytin mustapippuria, kun ei valkopippuria
ollut saatavilla juuri nyt)
suolaa
Lisäksi:
6 viipaletta leipää
6 paistettua kananmunaa
Valmistetaan kuten tavallinen lihamureke. Puulusikalla
hierotaan taikina hyvin kuohkeaksi. Vaivattava ainakin 20 minuuttia, jotta se
kohoaisi hyvin.
Voileipä: Ohut (½-1 cm), pienenlainen leipäviipale peitetään
murekkeella kuten voilla, n. ½-1 cm:n vahvuudelta. Leipä paistetaan runsaassa
voissa molemmin puolin sekä asetetaan vadille. Ohukaispannussa paistettu muna pannaan
kunkin voileivän päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti