Iltateelle laitoin pitkästä aikaa pullaa. Nämä olivat mukavasti peruspullasta eroavia. Uunissa olivat just ja just 10 minuuttia. Ehkä vähän pienempi paistolämpötila ja pidempi paistoaika olisi ollut paikallaan. Mutta ihan jees nämä olivat näinkin.
Taikina:
2 ½ dl maitoa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
8 ½ g kuivahiivaa
50 g appelsiinituorejuustoa
1 tl appelsiininkuoriraastetta
6 ½ dl vehnäjauhoja
75 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte:
25 g voita
50 g appelsiinituorejuustoa
1 tl appelsiininkuoriraastetta
¼ dl sokeria
Voitelu:
½ kananmuna
Pinnalle:
2 rkl sokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, appelsiinituorejuusto ja appelsiininkuoriraaste. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina paloiksi ja pyöritä palat pulliksi. Nosta pullat leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota 20 minuuttia.
Sekoita voi, tuorejuusto, appelsiininkuoriraaste ja sokeri tasaiseksi tahnaksi. Paina jokaisen pullan päälle syvennys esim. juomalasilla. Jaa täyte koloihin. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle sokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti