torstai 28. heinäkuuta 2022

Mehevä omenapiirakka

Kohtahan se alkaa jo olla omena-aika. Tässä vahva suositus omppupiirakaksi, oli todellakin mehevä ja herkullinen (vaikka nyt vielä tehty niistä kaupan halvimmista Ida red –ompuista). Tämä maistui hyvin retkieväänä mustikka- ja kantarellimetsässä.




Ainekset:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
1 ½ dl maitoa
600 g omenoita
Päälle:
2 tl kanelia
2 rkl ruokokidesokeria

Kuori omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Viipaloi hedelmät puolirenkaiksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita yhteen maito ja öljy. Lisää seos taikinaan.
 
Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele pinnalle kaneli ja ruokokidesokeri. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa n. 20 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja leikkaa levy annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti