Alun perin tarkoituksenani oli laittaa lihaksi ihan lampaan täyslihaa, mutta sitä ei taas yllättäen ollut saatavilla siinä kaupassa jossa kävin. Otin sitten paketin jauhelihaa, ja se olikin tosi hyvä vaihtoehto. Oli tosi herkullista.
Lihapullat:
400 g karitsan jauhelihaa
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
1 rkl rypsiöljyä
2 sipulia
2 porkkanaa
3 sellerinvartta
2 rkl tikka masala –currytahnaa
400 g tomaattimurskaa
200 g punaisia linssejä
6 ½ dl vettä
400 g bataattia
250 g pinaattia
Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat ja bataatti. Viipaloi sellerinvarret.
Kuumenna öljy pannulla. Paista sipulia, porkkanaa ja selleriä silloin tällöin sekoitellen 5 minuuttia. Lisää currytahna ja jatka paistamista muutama minuutti.
Lisää pannulle tomaattimurska, linssit ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 45 minuuttia. Sekoita muutaman kerran keittämisen aikana.
Sekoita jauhelihaan kananmuna, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta pyöryköitä.
Lisää pannulle bataatit ja lihapullat ja sekoita varovasti. Jatka hauduttamista kannen alla 30 minuuttia. Lisää sitten pinaatti ja anna vielä muhia muutaman minuutin ajan ilman kantta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti