keskiviikko 20. heinäkuuta 2022

Viininlehtikääryleet

Viininlehtikääryleitä en ollutkaan aiemmin syönyt muutoin kuin säilykepurkista. Hyviä nekin ovat, mutta kyllä nämä tuoreet veivät ihan selvästi voiton. Viininlehtiä oli täytteeseen nähden ehkä hiukkasen liikaa, mutta satuin löytämään tämän kokoisen purkin kaupasta enkä oikein tiennyt mihin muuallekaan olisin näitä laittanut. Täyte oli tosi hyvää. Kääryleiden kanssa laitoimme grillin tulille ja paistettiin siellä jauhelihapihvejä ja jumboherkkusieniä.




Ainekset:
680/300 g säilöttyjä viininlehtiä
2 kesäsipulia varsineen
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 ½ dl riisiä
30 g rusinoita
60 g pinjansiemeniä
1 dl vettä
½ ruukkua persiljaa
6 mintunoksan lehdet
suolaa
mustapippuria
jeeraa
4 rkl sitruunamehua

Huuhtele ja valuta viininlehdet. Silppua kesäsipulit varsineen. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua persilja ja minttu.

Kuumenna 1 rkl öljyä paistokasarissa. Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä 3 minuuttia. Lisää rusinat, pinjansiemenet ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin. Anna jäähtyä. Mausta yrteillä, suolalla, pippurilla ja jeeralla.

Jaa täyte viininlehdille. Kääri lehdet tiiviiksi rulliksi. Laita kääryleet saumapuoli alaspäin kasariin kerroksittain ja painele tiiviiksi esim. lautasen avulla. Pirskottele päälle sitruunamehu ja loput oliiviöljystä.

Lisää vettä niin, että kääryleet juuri ja juuri peittyvät. Laita lautanen päälle painoksi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla n. 45 minuuttia. Valuta ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti