maanantai 4. heinäkuuta 2022

Italialainen broileripiiras

En tiedä, oliko tuosta pohjan moneen kertaan kaulimisesta mitään hyötyä. Mutta ihan takuuvarmasti siitä ei ollut mitään haittaa. Taikina oli pehmeää ja kuohkeaa ja täyte tosi hyvää. Piiras kokonaisuudessaan oli aivan ihanaa. Välillä tuli mieleeni muna-riisipasteija, vaikka täytteessä ei kananmunaa ollutkaan.




Taikina:
250 g maitorahkaa
200 g voita huoneenlämpöisenä
350 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl riisiä
2 dl vettä
100 g aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
200 g paprika-chilituorejuustoa
400 g maustamatonta broileria
1 rkl voita
½ rkl oreganoa
1 tl suolaa
½ tl sitruunapippuria
Voiteluun:
½ kananmuna

Sekoita pohjan ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin 30 minuutiksi. Kauli taikina levyksi ja taita reunat sisäänpäin niin, että levystä tulee kolminkertainen. Nosta jääkaappiin 30 minuutiksi. Toista kauliminen yhteensä kolme kertaa.

Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja tuorejuusto. Viipaloi broilerit tarvittaessa. Ruskista viipaleet voissa ja mausta suolalla, oreganolla ja sitruunapippurilla. Lisää broileri riisiseokseen.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (40*35 cm). Levitä täyte keskelle levyä pitkän sivun suuntaisesti. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Käännä saumakohta piiraan alle. Voitele pinta kananmunalla ja tee siihen muutama viilto terävällä veitsellä. Paista 200-asteisen uunin alaosassa n. 30 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Kivan tuntuinen ohje. Broilerista tulee harvemmin tehtyä tämän tapista piirakkaa, joten pitää kyllä meilläkin piakkoin tehdä. Laitoitko noin paljon jauhoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl vaan, määrät olivat just nämä. Mutta niin kuin tuo toinen kommentoija sanoikin, niin olisi ehkä kannattanut paistaa vähän pidempään matalammalla lämmöllä.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  2. Piirakan pinta on ihan hyvän näköinen mutta muuten taikina näkyy jääneen ihan raaaksi. Olisiko kannattanut paistaa vähän kauemmin vähän matalammassa lämmössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oikeassa olet. Eipä tuo raakuus haitannut näin kotioloissa, hyvää se oli kumminkin. Jouduin vieläpä peittämään pinnan toisella leivinpaperilla ettei se olisi palanut liikaa.

      Poista