lauantai 23. heinäkuuta 2022

Kiinankaali-perunapannukakut

Sekä pannarit että kastike olivat erikseenkin hyviä, mutta erityishyviä ne olivat yhdessä. Näitä syötiin aamupalaksi salaatin ja kinkkusiivujen kera.




Perunamuusi:
350 g perunoita
¾ dl maitoa
1 rkl voita huoneenlämpöisenä
½ tl suolaa
½ tl sokeria
Lisäksi:
200 g kiinankaalia
½ rkl oliiviöljyä
1 kananmuna
¾ dl vehnäjauhoja
50 g juustoraastetta
½ ruukkua persiljaa
Kermaviili-maapähkinävoikastike:
200 g kermaviiliä
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl oliiviöljyä
1 tl limetinkuoriraastetta
1 valkosipulinkynsi
1 tl hunajaa
ripaus suolaa

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja siirrä kastike jääkaappiin maustumaan.

Raasta perunat kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Suikaloi kiinankaali. Silppua persilja. Kuumenna öljy pannulla ja paista kaalisuikaleet pehmeiksi. Anna jäähtyä. Sekoita perunamuusiin kananmuna, jauhot, kaali, juustoraaste ja persilja.

Nostele massasta kahden lusikan avulla pannulle pihvejä. Paista pihvit kypsiksi ja kauniin värisiksi. Tarjoile kermaviilikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti