torstai 21. heinäkuuta 2022

Munkkikakku

Tämän kakun juju oli kuorrutus. Se oli helppotekoinen, ihanan makuinen (ehkä jopa vähän liian imelä) ja kivasti kaulittava. Heti tuli mieleeni, että samanlaisen voisi tehdä valkosuklaasta ja vaaleasta siirapista ja värjätä ihan minkä väriseksi tahansa. Alkuperäisen reseptin täytteessä oli käytetty suklaakermavaahtoa ja vadelmia, mutta vadelmat olivat niin sikahintaisia (4,99 € / 150 g), että en kerta kaikkiaan raaskinut ostaa niitä. Samalla kun vaihdoin vadelmat mansikoihin, vaihdoin täytteen kermavaahdon myös tämänhetken suosikkikermoihini. Oli hyvää, enkä usko että olisi ollut parempaa vaikka olisin orjallisesti noudattanut alkuperäistä reseptiä.




Pohja:
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
Kostutus:
2 dl maitoa
Täyte:
2 ½ dl kinuskikermaa
2 ½ dl mansikkakermaa
300 g mansikoita
Kuorrutus:
125 g Fazerin sinistä
1 ¼ dl siirappia
2 ½ dl tomusokeria
Pinnalle:
1 tl ruokosokeria

Pilko kuorrutuksen maitosuklaa. Mittaa kattilaan siirappi ja lämmitä sitä hiukan. Älä kuumenna kiehumispisteeseen saakka. Lisää suklaa ja tomusokeri. Siirrä kattila takaisin liedelle ja sekoittele tasaiseksi hyvin miedolla lämmöllä. Kaada kuorrutus leivinpaperoituun astiaan ja anna kovettua jääkaapissa yön yli.

Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille. Irrota paistopaperi varovasti. Anna jäähtyä.

Vatkaa täytteen kermat vaahdoiksi kahdessa erillisessä astiassa. Puolita mansikat. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho tuorekelmulla. Leikkaa kakkupohjasta kulhon pohjan peittävä ympyrä ja aseta se kulhon pohjalle. Kostuta maidolla. Levitä päälle mansikkakermavaahto. Upota täytteeseen mansikoita. Leikkaa päälle toinen kakkulevy. Levitä sen päälle kinuskikermavaahto ja upota täytteeseen loput mansikat. Asettele päällimmäiseksi loput kakkulevystä. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Kumoa kakku tarjoilualustalle. Irrota kulho ja kelmut. Kauli suklaamassa tomusokeria apuna käyttäen ohueksi levyksi. Nosta levy kakun päälle. Koristele heti ruokosokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti