Tein pohjan digestive-keksien sijaan amaretti-kekseistä, sillä niitä sattui olemaan ylimääräisenä. Pohjasta tulikin tosi herkullinen, paljon maukkaampi kuin digestiveistä valmistettu. Ja täyte oli aivan ihanaa. Säilykemango on siitä hyvää että se on aina takuuvarmasti maukasta. Toisin kuin tuore, joka on joskus suorastaan puumaista.
Pohja:
100 g amaretti-keksejä
3 ½ rkl sokeria
100 g voita sulatettuna
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g maustamatonta jogurttia
2 rkl säilykemangojen lientä
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
425/255 g säilykemangoa
2 keltaista kiiviä
100 g kirsikoita
Murskaa pohjan keksit. Sekoita joukkoon sokeri ja voisula. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa täytteen tuorejuusto, jogurtti, mangojen sokeriliemi, vaniljasokeri ja sokeri kuohkeaksi. Levitä täyte piirasohjalle.
Kuori ja viipaloi hedelmät. Levitä viipaleet kauniisti piiraspohjalle ja koristele kirsikoilla. Nosta jääkaappiin vähintään tunniksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti