Tämä oli ihan hyvää, mutta olisi ollut vielä parempaa jos olisi saanut kaverikseen vaniljajäätelöä.
Ainekset:
4 hapahkoa omenaa
1 dl kuohukermaa
1 dl ruokokidesokeria
pari tippaa karvasmanteliaromia
50 g pekaanipähkinöitä
50 g saksanpähkinöitä
1 tl kanelia
½ tl muskottipähkinää
50 g voita
sormisuolaa
Lisäksi:
mustikkajogurttia
Pese ja kuori omenat. Poista siemenkodat omenaporalla. Nosta omenat uunivuokaan.
Sekoita keskenään kuohukerma, sokeri ja karvasmanteliaromi. Valuta seos omenoiden päälle vuokaan.
Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita pähkinärouheet, kaneli, muskottipähkinä ja voi keskenään tahnaksi ja murustele tahnaa omenoiden sisälle ja pinnalle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes omenat tuntuvat pehmeiltä. Valele omenoita pari kertaa kypsymisen aikana vuoan pohjalle valuneella liemellä. Ripottele omenoiden pinnalle hieman sormisuolakiteitä. Tarjoa omenat esim. mustikkajogurtin (tai vaikka vaniljajäätelön) kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti