tiistai 26. heinäkuuta 2022

Hunajaiset porkkana-valkosipulisämpylät

Leivoin taikinasta pienehköjä sämpylöitä ja sain aikaiseksi 37 sämpylää (+ yhden minikokoisen). Valkosipulin ystävälle nämä ovat mukavasti valkosipulisia, ja kun vielä sipaisee päälle Auran valkosipulilevitettä niin johan on maukasta. Porkkana tekee taikinan mukavasti meheväksi.




Ainekset:
5 dl vettä
17 g kuivahiivaa
300 g porkkanoita
3 valkosipulinkynttä
3 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 kg sämpyläjauhoja
½ dl oliiviöljyä
Voiteluun:
1 kananmuna

Kuori ja pilko porkkanat. Keitä palat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin ja survo palat perunanuijalla soseeksi. Lisää vettä niin, että seos on hiukan kättä lämpimämpää. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Liuota hiiva porkkana-vesiseokseen. Lisää suola ja valkosipuli. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää hunaja ja öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

Pyörittele taikina sämpylöiksi kostutetuin käsin. Voitele sämpylät kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti