Eilen mustikkametsästä löytyi yllärinä myös aika kasa kantarelleja. Niinpä tänään syötiin kantarelli-lohikeittoa. Soppa itsessään oli jo herkullista, mutta lohi (ja lisäksi se tippa tryffeliöljyä) teki ateriasta kerrassaan juhlallisen.
Ainekset:
300 g kantarelleja
1 ison purjon valkoinen osa
2 valkosipulinkynttä
2 isoa perunaa
2 rkl voita
7 dl kasvislientä
1 dl valkoviiniä
2 laakerinlehteä
2 dl ruokakermaa
¼ tl mustapippuria
¼ tl suolaa
Lisäksi:
300 g kirjolohifileetä
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
muutama pisara tryffeliöljyä
Pilko sienet. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi perunat.
Sulata 1 rkl voita kattilassa. Lisää sienet ja kuullota, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää 1 rkl voita, purjo, valkosipuli ja perunat. Jatka paistamista viitisen minuuttia. Lisää kasvisliemi, valkoviini ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 25 minuuttia.
Poista laakerinlehdet. Lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Leikkaa lohi neljään annospalaan. Paista paloja 8 minuuttia 180-asteisessa air fryerissä. Mausta suolalla, pippurilla ja tryffeliöljyllä. Tarjoile keitto lohipalojen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti