lauantai 30. huhtikuuta 2016

Artisokkahummus

Hummukset ovat myös uusi ihastukseni. Tämän ohjeen näin Hesarissa jokunen kuukausi sitten, ja nyt oli aika kokeilla tätä uunijuuresten kaveriksi. Hummuksen sitruunainen kirpeys tasasi kivasti uunijuuresten makeutta.



Ainekset:
1 tlk (280 g) suolaliemeen säilöttyjä artisokansydämiä (165 g valutettuna)
1 tlk (400 g) säilöttyjä kikherneitä (260 g valutettuna)
1 valkosipulinkynsi
¾ dl oliiviöljyä
½ dl sitruunamehua
1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
¾ tl suolaa
½ tl timjamia
½ tl mustapippuria

Valuta artisokansydämet ja kikherneet tiheässä siivilässä. Kuori valkosipulinkynsi.

Mittaa kaikki aineet monitoimikoneen kulhoon. Voit valmistaa tahnan myös sauvasekoittimella. Aja tasaiseksi, sileäksi tahnaksi.

Tarjoa esimerkiksi uunijuuresten kanssa, leivän tai korppujen levitteenä jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti