maanantai 25. joulukuuta 2017

Amerikkalainen pekaanipiirakka

Vaikka varsinaisen aterian jälkeen pidettiin reilu lahjanjako- ja avaamistauko, oli syöty niin perusteellisesti että pekaanipiirakan nautiskelu oli aika työn ja tuskan takana. Piirakka oli kuitenkin niin hyvää, että väkisinkin piti ahtaa pari palasta vaniljajäätelön kera. Lopputuloksena karmea jouluähky.



Pohja:
200 g voita (sulatettuna)
5 dl vehnäjauhoja
¾ dl fariinisokeria
½ tl suolaa
Täyte:
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 ½ tl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
4 kananmunaa
400 g ruokosokerisiirappia
1 ½ rkl voita sulatettuna
vaniljaa myllystä
200 g pekaanipähkinöitä

Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Sekoita kulhossa jauhot, fariinisokeri ja suola. Lisää mukaan sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan (27 cm) reunoille ja pohjalle. Laita jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi.

Sekoita täytteen sokeri, fariinisokeri, jauhot ja suola isossa kulhossa. Vatkaa joukkoon kevyesti kananmunat. Lisää täytteeseen siirappi, sulatettu voi ja vanilja. Kääntele joukkoon pekaanipähkinät.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Nosta vuoka uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä piirakka kevyesti foliolla.

Laita piirakka uunin keskitasolle ja paista 175 asteessa reilu tunti (60-80 min), kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä rauhassa huoneenlämmössä 3 tunnin ajan. Täyte hyytyy lisää jäähtyessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti