tiistai 19. joulukuuta 2017

Kreikkalaiset lihapullat New Yorkin tyyliin

Oikein maukkaita lihapullia ja lihapulliksi tosi helppoja valmistaa. Joko olen turtunut lihapullien pyörittelyyn tai sitten nämä jotenkin valmistuivat kätevämmin kuin monet muut lihapullat. Nopeasti säilötty sitruuna teki pulliin kivan säväyksen.



Vuokaan:
2 rkl oliiviöljyä
Ainekset:
800 g lampaanjauhelihaa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
1 rkl kuivattua persiljaa
45 g fetaa
3 rkl tuoretta minttua
1 tl kuivattua oreganoa
1 valkosipulinkynsi
2 tl suolaa
¼ nopeasti säilöttyä sitruunaa

Nopeasti säilötty sitruuna:
Lämmitä 2 l vettä kiehuvaksi Lisää sitruuna ja 1 dl suolaa. Keitä 15 minuuttia. Nosta sitruuna vedestä ja anna jäähtyä.

Lihapullat: Sivele laakea uunivuoka oliiviöljyllä.

Yhdistä ainekset isossa kulhossa ja sekoita käsin, kunnes massa on sekoittunut tasaiseksi. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia pyöryköitä ja asettele pyörykät laakeaan uunivuokaan riveiksi niin, että ne ovat toisissaan kiinni. Paista 220-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti