maanantai 4. joulukuuta 2017

Unelmatuulihatut

Ihanaa, mascarponetäytettä. Ikinä ennen en ollut käyttänyt säilöttyjä mandariinilohkoja yhtään mihinkään, mutta tähän ne ainakin sopivat erinomaisesti. Ja jotenkin mulla on tuulihatuista ollut aina sellainen kuva, että ne ovat työläitä valmistaa. Päinvastoin. Olen kyllä kerran aiemminkin tehnyt tuulihattuja ja silloinkin hämmästyin siitä miten helppoja niitä on tehdä. Tykkäsin.



Taikina:
2 dl vettä
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
Täyte:
250 g mascarponejuustoa
½ dl sokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta
2 rkl limettimehua
100 g valkosuklaata
1 tölkki (312/175 g) mandariinilohkoja sokeriliemessä
2 dl kuohukermaa
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria

Kiehauta kattilassa vesi ja voi. Siivilöi yhteen jauhot ja kaakaojauhe. Lisää jauhoseos kuumaan vesi-voiseokseen kerralla, voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikinasta tulee yhtenäinen pallo. Anna jäähtyä.

Lisää joukkoon munat yksitellen, sähkövatkaimella vatkaten. Nosta taikinasta kahdella lusikalla (tai pursota) leivinpaperoidulle uunipellille nokareita. Jätä kohoamisvaraa. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua välillä.

Sulata täytteen valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarponeen sokeri, sitruunankuoriraaste, limettimehu, valkosuklaasula, valutetut mandariinilohkot ja lopuksi kermavaahto.

Halkaise jäähtyneet tuulihatut. Jaa täyte tuulihattujen väliin, nosta hattu päälle ja siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti