sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Helmimozzarella-tomaattisalaatti

Tähän salaattiin olisi ihan oikeasti kuulunut burrataa ja jos sitä ei ole saatavilla, niin bufalamozzarellaa. Kumpaakaan en löytänyt, vaikka kävin parissakin kaupassa tonkimassa. Niinpä otin helmimozzarellaa, joka ajoikin asiansa ihan hyvin näin mukavasti maustettuna. Uunissa paahdetut tomaatit ovat kyllä tosi herkkua, ja kun niihin vielä yhdistetään vähän juustoa ja mausteita niin makuelämys on täydellinen.



Ainekset:
3 tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 rkl balsamiviinietikkaa
Kastike:
kourallinen tuoretta basilikaa
¼ dl sitruunamehua
1 tl sitruunankuoriraastetta
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
200 g helmimozzarellaa
1 rkl pinjansiemeniä
kourallinen tuoretta basilikaa

Lohko tomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja levitä seos laakeaan uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Ripottele päälle balsamiviinietikka ja anna jäähtyä.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Paahda pinjansiemenet kullanruskeiksi kuivalla, kuumalla pannulla.

Siirrä tomaatti-valkosipuliseos tarjoilulautaselle. Nosta päälle mozzarellahelmet ja pirskottele päälle kastike. Koristele pinjansiemenillä ja basilikanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti