lauantai 9. joulukuuta 2017

Lucian piparkakut

Tästä taikinasta piti tulla piparitalo, mutta eipä tullutkaan. Talo romahti jo ennen kuin oli kunnolla pystyssäkään. Taitaa tämä taikina olla vähän turhan pehmoista talotaikinaksi. Mutta ei se mitään, piparit ovat joka tapauksessa todella hyviä. Talon koristekarkitkin liimattiin sitten pikkupipareihin. Ensi vuonna sitten uusi yritys talon kanssa.



200 g voita
2 dl sokeria
2 dl siirappia
2 tl neilikkaa
2 tl pomeranssinkuorta
3 tl kanelia
2 kananmunaa
2 ½ tl ruokasoodaa
8 dl vehnäjauhoja

Sekoita voi, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Kuumenna niin että rasva sulaa, älä keitä.

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja ruokasooda. Lisää jäähtyneeseen voi-sokeri-mausteseokseen munat ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin lepäämään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

Paista 200-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia riippuen pipareiden paksuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti