perjantai 15. joulukuuta 2017

Puolukkainen naudanliha-juurespata

Tämä pata piti oikeastaan valmistaa porosta. Menin kauppaan ja rupesin katselemaan hintoja – poro 54,95 € / kg ja takuumurea naudan ulkofilee 14,95 € / kg. Jep jep. Ei ollut ihan hirveän vaikea päätös, kun tähän pataan kuitenkin upposi lähes kilo lihaa. Poro olisi tietysti tuonut tähän oman makuvivahteensa, mutta olihan tämä naudanlihallakin todella herkullista ja ihanan pehmeäksi hautunutta.



Ainekset:
1 tl mustapippureita
4 maustepippuria
4 katajanmarjaa
4 mausteneilikkaa
1 laakerinlehti
2 timjaminoksaa
800 g naudan ulkofilettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 juuripersiljaa
2 palsternakkaa
2 rkl rypsiöljyä
1 dl punaviiniä
4 dl lihan keitinlientä
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl balsamiviinietikkaa
50 g puolukkahilloa
suolaa
mustapippuria

Mittaa suureen kattilaan 2 litraa vettä. Lisää kokonaiset pippurit, katajanmarjat, neilikat, laakerinlehti, timjami ja 2 tl suolaa. Kiehauta. Lisää liha ja keitä miedolla lämmöllä 1 tunti 20 minuuttia. Nosta liha kattilasta, anna jäähtyä ja paloittele n. 3 cm kuutioiksi. Siivilöi liemi.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja viipaloi juurekset. Kuumenna öljy uunipadassa. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki. Lisää lihapalat ja juurekset, ruskista kevyesti.

Lisää punaviini ja 4 dl lihan keitinlientä. Laita kansi päälle ja hauduta 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Ota lihapata uunista. Sekoita joukkoon tomaattipyree, balsamiviinietikka ja puolukkahillo. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua liedellä vielä n. 10 minuuttia. Tarjoile perunamuusin tai keitettyjen perunoiden ja mausteomenoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti