maanantai 4. joulukuuta 2017

Lahmacun

Taikinan vaivaamisen suoritin koneella enkä jaksanut kovin hienoksi tahnaksi täytettäkään. Mutta ei se haitannut, näistä tuli silti tosi hyviä. Meidän pakastin oli jostain kumman syystä sammunut (tai sitten joku oli sen epähuomiossa sammuttanut), joten tuore persilja oli mennyt kaiken muun pakastimen ylähyllyn tavaran kanssa iloisesti muusiksi. Ikävä kyllä en siis tuoretta persiljaa tähän saanut, mutta laitoin sen sijaan kuivattua.



Taikina:
1 ½ tl sokeria
21 g kuivahiivaa
½ dl lämmintä vettä
450 g hiivaleipävehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
200 g maustamatonta jogurttia
¾ dl oliiviöljyä
Täyte:
2 rkl oliiviöljyä
400 g lampaan jauhelihaa
3 tomaattia
2 sipulia
2 punaista chiliä
2 kourallista lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria

Liuota kuivahiiva veteen. Sekoita joukkoon sokeri ja anna seistä n. 10 minuuttia, kunnes seos alkaa kuplia.

Siivilöi jauhot suureen kulhoon ja lisää joukkoon suola. Sekoita jogurtti ja oliiviöljy pienessä kulhossa tasaiseksi. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja kaada siihen jogurttiseos ja hiivaseos. Vaivaa taikinaksi. Muotoile taikina palloksi. Alusta taikinaa 5 minuuttia ja anna sen levätä 10 minuuttia. Toista sama vielä kolme kertaa. Kun olet viimeisen kerran antanut taikinan levätä, vaivaa sitä vielä minuutin ajan ja laita sitten kulhoon kohoamaan peitettynä pariksi tunniksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se kahteentoista palaan. Muotoile kustakin osasta pallo ja kauli pallot halkaisijaltaan n. 15 cm kokoisiksi pyöreiksi pohjiksi ja sivele pohjat oliiviöljyllä.

Pilko tomaatit pieniksi paloiksi. Kuori ja silppua sipulit. Poista chileistä siemenet ja silppua malto. Silppua lehtipersilja. Sekoita jauheliha, tomaatti, sipuli, chili ja persilja tasaiseksi massaksi. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Vaivaa massaa kunnolla niin, että lihan rakenne rikkoutuu. Kumoa massa leikkuulaudalle ja hakkaa sitä isolla veitsellä useita minuutteja, kunnes se muistuttaa tahnaa.

Jaa täyte kahdeksaan osaan ja levitä taikinapohjien päälle. Nosta pohjat leivinpaperoiduille uunipelleille ja paista 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja pinta alkaa muuttua kullanväriseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti