Graavilohesta tuli herkullista ja pesto oli siinä kiva lisä.
Ainekset:
1 kg lohifileetä
2 rkl sormisuolaa
1 rkl sokeria
1 tl valkopippuria
Pestokastike:
½ dl manteleita
5 dl basilikanlehtiä
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
100 g parmesaania
2 dl oliiviöljyä
Viimeistelyyn:
1 dl basilikanlehtiä
Nypi lohifileistä selkäruodot pois. Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sekoita suola, sokeri ja pippuri keskenään. Hiero seos kalan pintaan. Nosta lohifileet vastakkain ja kääri voipaperiin tiukaksi paketiksi. Sujauta vielä pakastepussiin ja sulje tiukasti. Siirrä jääkaappiin ja pane kalan päälle kevyt paino. Anna maustua 1-2 vrk kalan paksuudesta riippuen. Kääntele pakettia välillä.
Hienonna peston mantelit monitoimikoneessa. Lisää basilikanlehdet, sitruunamehu, suola ja pippuri. Kun basilika on survoutunut tahnaksi, lisää joukkoon juusto. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Tarkista maku.
Leikkaa graavattu lohi viistosti ohuiksi vinoviipaleiksi nahkaa myötäillen. Asettele lohiviipaleet tarjoiluvadille ja valuta päälle pestoa. Viimeistele basilikanlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti