tiistai 26. joulukuuta 2017

Paimenenpaistos

Lähdin ihan varta vasten jouluaattona hakemaan tätä paistosta varten tarvikkeet kaupasta. Ihan takuuvarmasti ostin kaksi chiliä, poikakin sen muisti, mutta tänä aamuna kun rupesin tätä tekemään niin chilejä ei löytynytkään mistään. No, ei siinä sitten mitään, korvasin chilit kahdella valkosipulinkynnellä ja chilijauheella. Jotenkin vain jäi kaivelemaan ne chilit, kun ne olisivat sopineet tähän oikein loistavasti. Mutta ihan hyvää tämä oli näinkin. Hyvä välipäiväruoka jouluruoille; niitä on vielä niin paljon jäljellä että huomenna jatkuu niiden mättäminen.



Ainekset:
800 g jauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
½ tl chilijauhetta
1 ½ tl jeeraa
1 tl paprikajauhetta
1 ½ rkl vehnäjauhoja
3 ½ dl lihalientä
suolaa
mustapippuria
1200 g jauhoisia perunoita
1 ½ dl maitoa
2 rkl voita

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan murumaiseksi sipulin kera. Lisää valkosipuli, chili, jeera ja paprikajauhe. Kuumenna vielä minuutin verran.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää lihaliemi ja kuumenna sekoitellen. Säädä lämpö pienemmälle ja hauduta kannen alla n. 20 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kuori ja paloittele perunat. Keitä palat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada pois keitinvesi. Lisää maito ja voi. Soseuta tasaiseksi ja kuohkeaksi.

Levitä jauheliha uunivuokaan. Lusikoi päälle perunasose tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin (n. 20 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti