Ostin suurensuuren lohen, kun halvalla sain. Puolet meni joulun graaviloheen ja puolet sitten käytin tähän kalapaistokseen. Oli ihan jees perusruokaa.
Ainekset:
600 g perunoita
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
4 tomaattia
1 rkl lehtipersiljaa
4 nahatonta lohifilettä
2 rkl sitruunamehua
Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja lohko punasipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi tomaatit. Silppua lehtipersilja.
Sekoita perunaviipaleisiin 1 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä viipaleet laakean uunivuoan pohjalle ja paahda 180-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Kuumenna pannulla 1 rkl oliiviöljyä. Kuullota sipulilohkoja 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista parin minuutin ajan.
Levitä sipuliseos uunivuokaan perunoiden päälle. Levitä sipuleiden päälle tomaattiviipaleet ja ripottele päälle persilja. Nosta päällimmäiseksi kalafileet. Pirskottele päälle sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Jatka paistamista vielä 10-12 minuuttia, kunnes kala on kauttaaltaan kypsynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti