maanantai 25. joulukuuta 2017

Persimon-lehtikaalisalaatti

Lehtikaalipohjan ”varastin” syksyllä tekemästäni luumu-lehtikaalisalaatista, ja lisäsin siihen hiukan satokausihedelmää (vai marjako se persimon oikeastaan on?) ja lisäksi säilöttyjä karviaisia. Lopputulos oli sopivassa suhteessa suolaista, makeaa ja kirpeää.



Ainekset:
200 g lehtikaalia
4 valkosipulinkynttä
2 punasipulia
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
250 g kotijuustoa
4 persimonia
50 g saksanpähkinöitä
1 dl säilöttyjä karviaismarjoja liemineen

Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuori ja hienonna myös valkosipulinkynnet. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit.

Revi lehtikaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Nosta lehdet leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita niiden joukkoon valkosipuli, oliiviöljy, suola ja pippuri. Lado punasipulirenkaat kaalien viereen. Kypsennä kaalia ja sipuleita 200-asteisessa uunissa keskitasoa ylempänä n. 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman rapeaa.

Kuori ja paloittele persimonit. Rouhi saksanpähkinät pienemmiksi paloiksi. Kuutioi kotijuusto.

Sekoita kaikki salaatin ainekset pähkinöitä ja marjoja lukuun ottamatta keskenään. Nostele lopuksi pinnalle saksanpähkinät ja karviaismarjat. Anna karviaismarjojen liemen valua salaattiin kastikkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti