Minä olin sitä mieltä, että viimevuotinen joululimppu oli parempaa, mutta muut syöjät taas kertoivat tämän olleen vielä parempaa kuin viime joulun leipä. Hyvää joka tapauksessa, ja leivän koostumus oli kivan kuohkea.
Ainekset:
6 dl kotikaljaa
2 pussia kuivahiivaa
½ dl hunajaa
10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl kuivattuja karpaloita
½ rkl fenkolinsiemeniä
½ rkl kuminaa
2 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
Sekoita huoneenlämpöiseen kotikaljaan hiiva, hunaja ja 3 dl jauhoja, kunnes saat vellimäisen taikinajuuren. Nosta kulho peitettynä lämpimään paikkaan n. 10 minuutiksi, tai kunnes juuri kuplii.
Rouhi pähkinöitä hiukan työlaudalla. Lisää juureen pähkinät, karpalot, mausteet ja öljy. Alusta taikinaan jauhoja, kunnes saat pehmeän, mutta kimmoisen taikinan.
Jaa taikina leivinpaperoituihin leipävuokiin. Anna leipien kohota n. tunnin ajan vuoissaan. Paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti