lauantai 16. joulukuuta 2017

Kinkkudelitze tomaattikastikkeessa

Jaahas, mitäs tästä nyt sanoisi. Maku oli hyvä, mutta näpertämistä oli ehkä vähän turhan paljon kun samanmakuiseen lopputulokseen olisi päässyt ihan vaan latomalla ainekset kerroksittain uunivuokaan.



Ainekset:
300 g lasagnelevyjä
300 g ohuen ohuita kinkkusiivuja
280 g mustaleimaemmentalia
1 kesäkurpitsa
1 annos paahdettua tomaattikastiketta
50 g parmesaaniraastetta
Béchamelkastike:
2 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa
valkopippuria

Sulata béchamelkastikkeen voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sammuta levy ja anna jauhojen vetäytyä muutama minuutti. Sekoita välillä. Lisää koko ajan sekoittaen maito, suola ja pippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.

Keitä lasagnelevyt pehmeiksi kiehuvassa vedessä.

Viipaloi juusto. Suikaloi kesäkurpitsa ja raasta parmesaani. Levitä lasagnelevyt tasaiselle alustalle ja asettele niiden päälle kinkku- ja juustoviipaleet sekä kesäkurpitsasuikaleet. Kieritä levyt rullalle ja leikkaa 5 cm paloiksi.

Nosta palat pystyyn uunivuokaan ja kaada päälle béchamel- ja tomaattikastikkeet. Ripottele pinnalle parmesaanijuusto ja gratinoi 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti