sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Pastaa hernepestolla ja rapealla pekonilla

Hernepesto oli päivän yllättäjä. Se oli nimittäin todella hyvää, toisin kuin etukäteen ajattelin. En oikein osaa sanoa, kummasta pidin tänään enemmän, tästä pastasta vai salaatista.



Ainekset:
400 g putkispagettia
170 g pekonia
Hernepesto:
200 g pakasteherneitä
½ ruukkua basilikaa
½ dl raastettua parmesaania
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
Sitruunaöljy:
½ dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunankuoriraastetta
½ tl sokeria
¼ tl suolaa
Lisäksi:
50 g parmesaanilastuja

Paista pekonit rapeiksi kuivalla, kuumalla pannulla. Keitä pasta kypsäksi suolatussa vedessä.

Soseuta sulatetut herneet, basilikanlehdet, parmesaaniraaste, öljy, sitruunamehu ja mausteet sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Silppua joukkoon valkosipulinkynsi.

Sekoita sitruunaöljyn ainekset keskenään.

Sekoita sitruunaöljy kypsään, valutettuun pastaan. Lisää hernepesto ja murusteltu pekoni. Ripottele pinnalle parmesaanilastut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti