perjantai 29. joulukuuta 2017

Liekitetyt pippuripihvit

Liekittäminen ei oikein ole mun laji. Olen joskus ennenkin yrittänyt, mutta en saa konjakkia syttymään. Mutta viis siitä, liekittämättömänäkin nämä pihvit olivat erinomaisia. Ja kastike myös.



2 takuumureaa naudan ulkofileepihviä
1 ½ dl vahvaa lihalientä
1 sipuli
½ dl punaviiniä
1 ½ dl kuohukermaa
½ rkl viherpippurirouhetta
1 rkl konjakkia
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita paistamiseen

Kuori ja silppua sipuli. Lisää lihaliemeen sipuli ja punaviini. Kiehauta ja keitä hiukan kokoon. Lisää kerma ja hauduta, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Mausta viherpippurilla.

Mausta pihvit mustapippurilla kauttaaltaan. Paista voissa kuumalla pannulla 3-4 minuuttia molemmin puolin. Nosta pannu levyltä, kaada pihvien päälle konjakkia ja sytytä.

Annostele pihvit lämpimille lautasille ja sekoita paistoliemi kastikkeeseen. Mausta suolalla. Kaada pihvien päälle tilkka kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti