keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Warak malfwoof

Jälleen kerran kokeilin ihan uutta asiaa: kaalikääryleiden valmistusta. Nämä eivät ihan niitä perinteisiä kaalikääryleitä olleet, mutta todella herkullisia. Nyt kun olen päässyt yli kaalikääryleiden valmistuskammostani (olen aina ajatellut, että ne ovat todella työläitä), täytyy kokeilla jonain päivänä niitä ihan perinteisiä siirapilla valeltuja kääryleitä.



Ainekset:
20 kpl kaalinlehtiä
Täyte:
4 dl pitkäjyväistä riisiä
8 dl vettä
suolaa
½ dl sitruunamehua
2 tl sitruunankuoriraastetta
suolaa
mustapippuria
kanelia
maustepippuria
1 nippu ruohosipulia
1 nippu korianteria
1 punainen chili
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl voita

Keitä kaalinlehtiä suolalla maustetussa vedessä noin 4-5 minuuttia. Kun kaalinlehdet ovat valmiita, nosta ne yksitellen talouspaperin päälle valumaan.

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita joukkoon mustapippuri, kaneli, chili, maustepippuri ja sitruunankuoriraaste. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää myös hienonnettu ruohosipuli, korianteri ja chili.

Levitä kaalinlehdet työlaudalle ja jaa täyte lehdille. Kääri kaalinlehdistä pieniä kaalikääryleitä.

Asettele kaalikääryleet uunivuokaan. Sulata voi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kaada kääryleiden päälle oliiviöljy, sulatettu voi ja murskattu valkosipuli.

Grillaa alumiinivuoassa grillissä tai grillivastuksella 175-asteisessa uunissa, kunnes kaalin pinta on kauniin kullanruskea. Voitele valmiit kääryleet vielä vuokaan valuneella makuliemellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti