Joo-o, hodarisämpylöitähän nämä, vaikka ovatkin pyöreitä. Tarvitsin jouluruokia varten vähän vaaleaa leipää, ja samalla vaivalla leivoin pellillisen sämpylöitä. Ohje oli tosiaan niille hodarisämpylöille, mutta koska hodareita ei juuri nyt ole tarkoitus tehdä, niin tein näistä pyöreitä. Kuohkeita, hyviä vehnä”pullia”.
Ainekset:
3 dl maitoa
8,5 g kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 ½ tl suolaa
½ dl öljyä
2 dl maissijauhoja
6 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta maissi- ja vehnäjauhot taikinaan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi, n. 40 minuuttia.
Jaa sämpylätaikina 12 osaan ja leivo osat pitkulaisiksi hodarisämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota peitettynä n. 30 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti