sunnuntai 2. maaliskuuta 2025

Bara brith

Tämä oli ehkä jollain lailla hiukkasen pettymys. Taikina maistui hyvälle ja tuoksui vielä paremmalle, mutta jostain syystä lopputuloksesta olivat maut haihtuneet. Kyllä tämä syötyä tulee, mutta ei jää ikävä.


Ainekset:
400 g rusinoita
1 ½ dl fariinisokeria
4 dl vahvaa teetä
100 g voita sulatettuna
1 kananmuna
5 dl graham-jauhoja
1 rkl leivinjauhetta

Laita rusinat ja sokeri likoamaan teehen yön yli.

Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina silikoniseen leipävuokaan.

Paista 150-asteisen uunin alaosassa n. 2 tuntia. Peitä kakku foliolla 45 minuutin jälkeen, jotta pinta ei tummu liikaa.

2 kommenttia:

  1. Aivan uusi tuttavuus, kiinnitti huomiota myös pitkä paistoaika? Onko tämä kuivakakku vai mikä? Helpon kuuluinen ainakin tuntuu olevan muuten .🥮

    VastaaPoista
  2. Paistoaika on pitkä ja lämpötila matala. Luulen, että tämä saattaa ehkä olla intialaista alkuperää. Jonkun sortin kuivakakkuhan tämä on, ja jäi aika meheväksi. Melko tylsän makuinen rusinoista huolimatta.

    VastaaPoista