Resepti oli alun perin ruijanpaltaalle. Jep, sitä onkin saatavilla kaupoissa yllin kyllin. Päädyin sitten vanhaan ystävääni seitiin, tällä kertaa kuutioina. Kastikkeen sekaan olisi kyllä käynyt mikä tahansa vähänkin kiinteämpi kala tai liha tai kasviproteiini. Oli kyllä taas helppoa, nopeaa ja herkullista.
Kastike:
½ ruukkua basilikaa
½ ruukkua korianteria
1 tl kuivattua rakuunaa
1 punasipuli
300 g paseerattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
2 tl sitruuna-aromia
½ dl sitruunamehua
1 rkl kapriksia
1 rkl oliiviöljyä
Kala:
300 g seitikuutioita
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
Pilko yrtit. Kuori ja silppua punasipuli. Kuori valkosipulinkynsi.
Soseuta yrtit, sipuli, valkosipulinkynsi ja paseerattu tomaatti tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta sitruuna-aromilla ja sitruunamehulla. Lisää kaprikset ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua 30 minuuttia.
Sulata voi pannulla ja paista kalakuutiot kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike pannulle. Kuumenna ja tarjoile esim. keitetyn riisin kera.
Tätä täytyy kokeilla.
VastaaPoistaSuosittelen! Ja riisi oli ihan nappilisuke.
VastaaPoista