sunnuntai 11. toukokuuta 2025

Oreokääretorttu

Rumahan tämä taas oli kuin mikäkin, mutta ihan superhyvän makuinen. Täytteen oreokreemiä olis voinut lusikoida suoraan purkista.


Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte:
150 g voita huoneenlämpöisenä
3 dl tomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
154 g Oreo-keksejä

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8 minuuttia. Kumoa pohja puhtaalle, sokeroidulle leivinpaperille. Kääri levy papereineen löyhästi rullalle. Anna jäähtyä.

Murskaa täytteen Oreot. Vatkaa voi ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa sekaan tuorejuusto. Lisää Oreo-murska.

Avaa pohjalevy rullalta ja poista paistopaperi varovasti. Levitä täyte levylle ja kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Sieppasinpa heti ohjeen kokeiltavaksi, tosin pohjataikinan teen eri ohjeella. Aika paljon on tuossa ohjeessa näemmä jauhoja. Minä laitan vaan 1½ dl /4 munan taikinaan olkoon jauho mitä vaan. Joskus oon tehny oreo hyytelö/juustokakkua ja se oli todella hyvää ja helppo tehä.

    VastaaPoista
  2. Voipi olla, että ei olis pohja revennyt noin rumasti jos ei olisi ollut niin paljon jauhoja. En juuri koskaan onnistu tekemään kääretorttua niin ettei taikina repeäisi.

    VastaaPoista