Kilo pihlajanmarjoja on kätevästi aika lailla
kakkapussillinen. Koiran kakkapussit kun kulkevat aina lenkillä mukana, niin
niihin on hyvä keräillä luonnon antimia. Kyllä ne kantarellitkin lenkin ajan
pärjäävät muovipussissa, testattu on… Kilosta marjoja en kuitenkaan saanut
likikään kuutta desiä mehua, niin kuin pikaisesti laskettuna ohjeen mukaan
olisi pitänyt. Kaksi desiä oli lähempänä totuutta. Vaan ei se mitään, onneksi
olin kerännyt marjoja kaksi pussillista, niin sain samalla vaivalla vähän
enemmän hyytelöä. Mehun mitattuani totesin, että mehua tuli kahdesta
marjakilosta melkoisen tarkkaan 3 dl. Käytin hyytelöön siis 300 g hillosokeria.
Maku on mukavan kirpakka ja hyytymisen toivon tapahtuvan, kunhan hyytelö
jäähtyy. Jos tämä onnistuu, niin tätähän täytyy tehdä lisää talvisten liha- ja
kaaliruokien kumppaniksi.
Ainekset:
1 kg (n. 2 l) oranssinpunaisia pihlajanmarjoja
2 dl vettä 200 g
n. 600 g hillosokeria (100 g / dl mehua)
Huuhdo juuri kypsyneet marjat ja keitä niitä vedessä kannen
alla kunnes mehu irtoaa ja marjojen väri vaalenee. Siivilöi mehu ja mittaa
kattilaan.
Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä hiljalleen, välillä
varovasti sekoittaen, 10 minuutin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti