tiistai 30. elokuuta 2016

Nakki-pastagratiini

Tämä oli paljon parempaa kuin mitä ainesosista olisi voinut päätellä. Odotin haaleanmakuista lasten pastakastiketta, mutta lopputulos olikin maukas ja sopivan mausteinen paistos.



Ainekset:
3 porkkanaa
250 g täysjyväpastaa
300 g nakkeja
1 paprika
1 sipuli
½ rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
390 g tomaatti-basilikapastakastiketta
½ tl suolaa
½ tl sokeria
¼ tl mustapippuria
1 dl vettä
2 kananmunaa
150 g juustoraastetta
125 g kirsikkatomaatteja

Kuori ja viipaloi porkkanat. Laita viipaleet kattilaan veden kanssa ja kiehauta vesi. Kaada pasta kattilaan ja keitä pasta lähes kypsäksi. Valuta ja kaada porkkanat ja pasta uunivuokaan.

Viipaloi nakit. Leikkaa paprika reiluiksi kuutioiksi. Hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa, lisää paprikajauhe. Lisää nakit ja paprika. Kaada joukkoon pastakastike. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Huuhdo tölkki vedellä ja kaada joukkoon. Hauduta kannen alla n. 10 minuuttia.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Sekoita nakkikastike ja puolitetut kirsikkatomaatit pastan joukkoon ja lisää päälle muna-juustoseos.

Gratinoi 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti