Tämä ei nyt valitettavasti alkuunkaan iskenyt mun
makuhermoon. En oikein tiedä, mikä mättää – tuleeko anjoviksen maku liian
vahvasti läpi vai onko se vain ajatus siitä, että seassa on anjovista. Joka
tapauksessa ensimmäisen maistokerran jälkeen loppu maksapateeparasta päätyy koirien
aamupalaksi.
Ainekset:
300 g broilerinmaksaa
100 g siankylkeä
1 pieni sipuli
½ tl voita
1 anjovisfilee
1 munankeltuainen
¾ dl kuohukermaa
vajaa ¼ tl meiramia
¼ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
1 tl jauhoja
80 g pekonia
Kuori ja hienonna sipuli. Sulata pannulla voinokare ja
kuullota sipulia muutama minuutti, älä ruskista. Paloittele broilerinmaksa ja
siankylki ja hienonna yleiskoneessa tai jauha lihamyllyllä. Hienonna anjovisfilee.
Sekoita kulhossa hienonnettu maksa, sipuli ja anjovis ja lisää joukkoon
munankeltuainen, kuohukerma, meirami, jauhot, suola ja pippuri.
Vuoraa pieni, noin puolen litran vuoka pekoniviipaleilla. Minä
käytin pientä irtopohjakakkuvuokaa, vuorattuani sen ensin leivinpaperilla.
Leivinpaperin saa hyvin asettumaan vuokaan, kun sen ensin kastelee ja
rypistelee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti