keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kotitekoinen maksapatee

Tämä ei nyt valitettavasti alkuunkaan iskenyt mun makuhermoon. En oikein tiedä, mikä mättää – tuleeko anjoviksen maku liian vahvasti läpi vai onko se vain ajatus siitä, että seassa on anjovista. Joka tapauksessa ensimmäisen maistokerran jälkeen loppu maksapateeparasta päätyy koirien aamupalaksi.



Ainekset:
300 g broilerinmaksaa
100 g siankylkeä
1 pieni sipuli
½ tl voita
1 anjovisfilee
1 munankeltuainen
¾ dl kuohukermaa
vajaa ¼ tl meiramia
¼ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
1 tl jauhoja
80 g pekonia

Kuori ja hienonna sipuli. Sulata pannulla voinokare ja kuullota sipulia muutama minuutti, älä ruskista. Paloittele broilerinmaksa ja siankylki ja hienonna yleiskoneessa tai jauha lihamyllyllä. Hienonna anjovisfilee. Sekoita kulhossa hienonnettu maksa, sipuli ja anjovis ja lisää joukkoon munankeltuainen, kuohukerma, meirami, jauhot, suola ja pippuri.

Vuoraa pieni, noin puolen litran vuoka pekoniviipaleilla. Minä käytin pientä irtopohjakakkuvuokaa, vuorattuani sen ensin leivinpaperilla. Leivinpaperin saa hyvin asettumaan vuokaan, kun sen ensin kastelee ja rypistelee.

Kaada vuokaan sen verran taikinaa, että ¾ vuoasta täyttyy. Kypsennä uunissa 175 asteessa vesihauteessa 45-50 minuuttia. Jäähdytä painon alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti