Ei voi mitään, pakko on taas kerran todeta että ihan älyttömän
herkullista. Kävin oikein varta vasten Alkosta hakemassa lakkalikööriä ja jo
pelkkä lakka-sokeri-likööritäyte oli niin hyvää, että sitä olisi voinut
lusikoida suoraan kiposta. Paistoaika oli huomattavasti pidempi kuin ohjeessa. Pidin
piirakkaa uunissa tunnin verran ja se oli silti sopivan mehevää sisältä.
Pohja:
150 g voita (pehmeää)
2 dl ruokokidesokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 dl ranskankermaa
2 tl sitruunankuorta raastettuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Täyte:
300 g lakkoja
2 rkl sokeria
2 rkl lakkalikööriä
Muruseos:
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
100 g voita (kylmää)
Siirrä lakat kulhoon. Lisää sokeri ja likööri. Jätä
maustumaan huoneenlämpöön pohjan leipomisen ajaksi.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat
yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää ranskankerma ja sitruunankuori.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja
kardemumma. Lisää ne taikinaan käännellen, mutta älä sekoita enää voimakkaasti.
Levitä taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan (20*25 cm).
Levitä päälle konjakilla maustetut lakat ja painele ne hiukan syvemmälle
taikinaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti