lauantai 20. elokuuta 2016

Lakka-kookosmurupiirakka

Ei voi mitään, pakko on taas kerran todeta että ihan älyttömän herkullista. Kävin oikein varta vasten Alkosta hakemassa lakkalikööriä ja jo pelkkä lakka-sokeri-likööritäyte oli niin hyvää, että sitä olisi voinut lusikoida suoraan kiposta. Paistoaika oli huomattavasti pidempi kuin ohjeessa. Pidin piirakkaa uunissa tunnin verran ja se oli silti sopivan mehevää sisältä.



Pohja:
150 g voita (pehmeää)
2 dl ruokokidesokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 dl ranskankermaa
2 tl sitruunankuorta raastettuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Täyte:
300 g lakkoja
2 rkl sokeria
2 rkl lakkalikööriä
Muruseos:
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
100 g voita (kylmää)

Siirrä lakat kulhoon. Lisää sokeri ja likööri. Jätä maustumaan huoneenlämpöön pohjan leipomisen ajaksi.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää ranskankerma ja sitruunankuori.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää ne taikinaan käännellen, mutta älä sekoita enää voimakkaasti.

Levitä taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan (20*25 cm). Levitä päälle konjakilla maustetut lakat ja painele ne hiukan syvemmälle taikinaan.

Nypi vehnäjauhot, kookoshiutaleet, sokeri ja vaniljasokeri sekä kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi. Ripottele seos tasaisesti lakkatäytteen päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes täyte saa kauniin värin ja piirakka on kypsynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti