Toinen yritelmä
raparperichutneytä. Edellinen oli mielestäni vähän liiankin hapan. Tässä on
vähän enemmän makeutta ja ainakin puolivalmiina maistuu paljon paremmalta kuin
edellinen versio. Tämän kylkeen ostan huomiseksi hyviä possupihvejä.
Ainekset:
250 g raparperia
1 omena
3 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl rypsiöljyä
½ dl fariinisokeria
½ dl vettä
suolaa
mustapippuria
ripaus cayennenpippuria
Kuori ja pilko raparperit. Kuori ja raasta omena karkeaksi. Kuori ja silppua salotti- ja valkosipuli.
Kuumenna 1 rkl öljyä kasarissa. Lisää salotti- ja valkosipuli, inkivääritahna ja sitruunankuoriraaste. Kuumenna heti sekoitellen. Lisää raparperi ja omena ja kuullota vielä 2 minuuttia sekoitellen.
Lisää joukkoon ½ dl vettä ja fariinisokeri sekä mausta suolalla, musta- ja cayennenpippurilla. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia välillä sekoitellen. Ota kasari liedeltä ja anna chutneyn jäähtyä hetki.
Puhdista ja puolista porsaanleikkeet. Kuumenna loppu öljy paistinpannussa keskilämmöllä ja paista leikkeet kypsiksi, n. 3 min / puoli. Mausta suolalla ja pippurilla, pirskota päälle limettimehua. Tarjoile raparperichutneyn kera.
250 g raparperia
1 omena
3 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl rypsiöljyä
½ dl fariinisokeria
½ dl vettä
suolaa
mustapippuria
ripaus cayennenpippuria
Kuori ja pilko raparperit. Kuori ja raasta omena karkeaksi. Kuori ja silppua salotti- ja valkosipuli.
Kuumenna 1 rkl öljyä kasarissa. Lisää salotti- ja valkosipuli, inkivääritahna ja sitruunankuoriraaste. Kuumenna heti sekoitellen. Lisää raparperi ja omena ja kuullota vielä 2 minuuttia sekoitellen.
Lisää joukkoon ½ dl vettä ja fariinisokeri sekä mausta suolalla, musta- ja cayennenpippurilla. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia välillä sekoitellen. Ota kasari liedeltä ja anna chutneyn jäähtyä hetki.
Puhdista ja puolista porsaanleikkeet. Kuumenna loppu öljy paistinpannussa keskilämmöllä ja paista leikkeet kypsiksi, n. 3 min / puoli. Mausta suolalla ja pippurilla, pirskota päälle limettimehua. Tarjoile raparperichutneyn kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti