perjantai 12. elokuuta 2016

Raparperichutney II

Toinen yritelmä raparperichutneytä. Edellinen oli mielestäni vähän liiankin hapan. Tässä on vähän enemmän makeutta ja ainakin puolivalmiina maistuu paljon paremmalta kuin edellinen versio. Tämän kylkeen ostan huomiseksi hyviä possupihvejä.



Ainekset:
250 g raparperia
1 omena
3 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl inkivääritahnaa
1 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl rypsiöljyä
½ dl fariinisokeria
½ dl vettä
suolaa
mustapippuria
ripaus cayennenpippuria

Kuori ja pilko raparperit. Kuori ja raasta omena karkeaksi. Kuori ja silppua salotti- ja valkosipuli.

Kuumenna 1 rkl öljyä kasarissa. Lisää salotti- ja valkosipuli, inkivääritahna ja sitruunankuoriraaste. Kuumenna heti sekoitellen. Lisää raparperi ja omena ja kuullota vielä 2 minuuttia sekoitellen.

Lisää joukkoon ½ dl vettä ja fariinisokeri sekä mausta suolalla, musta- ja cayennenpippurilla. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia välillä sekoitellen. Ota kasari liedeltä ja anna chutneyn jäähtyä hetki.

Puhdista ja puolista porsaanleikkeet. Kuumenna loppu öljy paistinpannussa keskilämmöllä ja paista leikkeet kypsiksi, n. 3 min / puoli. Mausta suolalla ja pippurilla, pirskota päälle limettimehua. Tarjoile raparperichutneyn kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti