Punaherukat alkavat olla jo suurimmaksi osaksi lintujen
syömiä. Vajaan ämpärillisen sain kuitenkin vielä kerättyä. Suurin osa menee
pakkaseen, mutta pari desiä halusin käyttää heti johonkin hyvään. Kakku oli
tosi pehmeä ja mehukas, ja viinimarjasattumat olivat mukavan kirpakoita.
Ainekset:
55 g voita
200 g maustamatonta jogurttia
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata (rouhittuna)
2 dl punaherukoita (jäisinä tai tuoreina)
Ota munat ja jogurtti ajoissa huoneenlämpöön.
Sulata voi ja anna jäähtyä hieman. Yhdistä kulhossa munat,
jogurtti, sokeri ja hieman jäähtynyt voisula. Sekoita tasaiseksi.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Rouhi
valkosuklaa karkeaksi. Yhdistä kuivat aineet märkiin aineisiin ja sekoita
nopeasti tasaiseksi. Lisää punaherukat sekoittamisen loppuvaiheessa.
Kaada taikina leipävuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista
uunin keskitasolla 180 asteessa n. 50 minuuttia, tai kunnes kakun keskusta
näyttää kypsältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti