perjantai 19. elokuuta 2016

Parsakaalikeitto

Maku on ihan jees, mutta ei tätä voi kutsua edes sosekeitoksi. Lähinnä tämä on lientä, jossa on seassa kasvismuruja. Onneksi tämän ei ollut tarkoituskaan olla päivän ainoa ateria, vaan lähinnä lisuke kaalipiirakalle.



Ainekset:
250 g parsakaalia
1 sipuli
1 purjo
20 g juuriselleriä
1 ½ l lihalientä
1 rkl voita
suolaa
valkopippuria

Käytä mieluusti pakasteparsakaalia. Tuorekin käy, mutta silloin keiton väri jää haaleammaksi.

Sulata parsakaali. Poista purjon ylin vihreä osa. Suikaloi purjo ohuiksi renkaiksi ja huuhdo juoksevassa kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori selleri ja paloittele se pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia, purjoa ja selleriä voissa 5-6 minuutin ajan samalla sekoittaen.

Paloittele parsakaali ja sekoita muiden vihannesten joukkoon. Kaada joukkoon lihaliemi ja anna kiehua noin kymmenen minuutin ajan, kunnes parsakaali on kypsynyt.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Kiehauta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti