Vadelmat kaupoissa ovat tänä vuonna olleet todella suuria ja
makeita. Mökkipihan vadelmia on myös paljon, mutta niistä arviolta 90 % on niin
matoisia, että ne saa heittää saman tien menemään. Tämän kakun verran sain
kuitenkin puskista raavittua kasaan ilman suurempaa hankaluutta. Loput saavat
jäädä suoraan puskista syötäväksi. Kakku sinänsä oli ehkä jopa parempaa kuin
eilinen kakku, vaikka eilinenkin oli erinomaista. Vadelman ja suklaan
yhdistelmä on ihan vastustamattoman hyvä, ja manteli tekee taikinasta pehmeän
ja maukkaan.
Ainekset:
150 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
100 g taloussuklaata rouhittuna
250 g vadelmia
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunan
väliin. Voitele vuoan reunat.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi
kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina
tasaiseksi. Lisää viimeiseksi suklaarouhe ja vadelmat ja sekoita varovasti.
Kaada taikina kakkuvuokaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti