perjantai 5. elokuuta 2016

Vadelma-mantelikakku

Vadelmat kaupoissa ovat tänä vuonna olleet todella suuria ja makeita. Mökkipihan vadelmia on myös paljon, mutta niistä arviolta 90 % on niin matoisia, että ne saa heittää saman tien menemään. Tämän kakun verran sain kuitenkin puskista raavittua kasaan ilman suurempaa hankaluutta. Loput saavat jäädä suoraan puskista syötäväksi. Kakku sinänsä oli ehkä jopa parempaa kuin eilinen kakku, vaikka eilinenkin oli erinomaista. Vadelman ja suklaan yhdistelmä on ihan vastustamattoman hyvä, ja manteli tekee taikinasta pehmeän ja maukkaan.



Ainekset:
150 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
100 g taloussuklaata rouhittuna
250 g vadelmia

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeiseksi suklaarouhe ja vadelmat ja sekoita varovasti. Kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irrota se sitten varovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti