maanantai 29. elokuuta 2016

Raparperihillokakku

Tämä tulee syötäväksi vasta huomenna. Se saa matkustaa vuoassaan maalle. Taikina ainakin maistui tosi hyvälle. Ja uunista otettaessa tuoksu on aivan mieletön.



Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 ½ tl kanelia
1 ½ tl kardemummaa
100 g pehmeää voita
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl raparperihilloa

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan, voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten jauhoseos voi-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita sitten joukkoon raparperihillo.

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti